Toegankelijkheid

beperkt toegankelijk visuele beperking

goed toegankelijk auditieve beperking

moeilijk toegankelijk rolstoelgebruiker

beperkt toegankelijk fysieke beperking

beperkt toegankelijk mentale beperking

goed toegankelijk epilepsie

Beschrijving

KidsValley-18
Kidsvalley is een zeer grote binnenspeeltuin gelegen op het vakantiedomein Molenheide. Tijdens je vakantieverblijf in Molenheide kan je gratis gebruik maken van deze speeltuin, maar je bent er ook welkom tijdens een daguitstap. Kidsvalley is recent vernieuwd en is hierdoor toegankelijker geworden voor kinderen met een beperkte mobiliteit.  Er zijn zowel toegankelijke als niet toegankelijk stukken in deze speeltuin, maar hij heeft genoeg verschillende dingen te bieden zodat ieder kind er wel enkele uurtjes kan genieten. Door de grote oppervlakte van de speeltuin heb je geen volledig overzicht vanuit je tafeltje, maar de gangen zijn breed en rolstoeltoegankelijk. De gehele speeltuin is voorzien van rubberen tegels.
zandbak met speeltuigen
De zandbak is vrij ruim en goed toegankelijk voor kinderen met een beperkte mobiliteit. Er staan zowel toestellen op de grond, op een gemakkelijke hoogte als op een moeilijk bereikbare hoogte. Hierdoor kunnen we spreken van een inclusieve zandbak. Hij is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers omdat je volledig in de zand moet staan om te kunnen spelen. Het kind moet dus (eventueel met hulp) uit de rolstoel kunnen.

De steile glijbanen van het zeer hoog houten speeltuig zijn niet geschikt voor kleine kinderen. Dit speeltuig heeft geen luie trap en is hierdoor zeer moeilijk toegankelijk. Dichtbij deze glijbanen staat er nog een moeilijk toegankelijk houten speeltuig. Via dit speeltuig kan je de ballenschietbaan bereiken. Een laatste zeer moeilijk bereikbaar speeltuig is de grote oranje klimwand, deze klimwand zal zelden gebruikt kunnen worden door een kind met een motorische beperking.

peuterhoek
Voor de allerkleinste  is er een peuterbouwhoek en staan er kleine speeltuigjes, die zeer gemakkelijk bereikbaar zijn. Maar hier kan je maar tot een bepaalde leeftijd gebruik van maken.

Er zijn 2 bouwhoeken. De bouwhoek met de harde blokken is bereikbaar via een klein opstapje. De hoek met zachtje blokken is bereikbaar via een (gemakkelijke) trap en een opstapje.

De Minneruimte is een kleine donkere zaal waar een film op een groot scherm te bekijken is. Het is toegankelijk voor een kinderrolstoel, maar omdat er trappen naar beneden gaan is het aan te raden om een begeleider mee te nemen. Voor kinderen met een visuele beperking is het moelijk vanwege de zeer donkere ruimte is.

baan met fietsen
Verschillende houten speeltuigen zijn aangepast zodat deze gemakkelijker toegankelijk zijn dan voorheen. Er zijn luie trappen voorzien en na een paar keer oefenen kan iemand met een beperkte toegankelijkheid gebruik maken van deze speeltuigen. Het klautertoestel uit zacht materiaal is doenbaar voor kinderen met een beperkte toegankelijkheid. De opstapppen blijven laag en de doorgangen zijn vrij gemakkelijk.  In de buurt van deze speeltuigen staat en nog een autobaan met fietsen. Op deze baan is het meestal zeer druk. De voetbalkooi is minder toegankelijk door zijn hoge opstap.
interactieve speelmat
Je hebt er sinds kort interactieve grondspelletjes. De spelletjes via een projector zijn gemakkelijk te bereiken met de rolwagen. De spelletjes via een interactieve mat zijn te bereiken via een (gemakkelijke) trap.

De uitkijk is een grote paal met stoeltjes aan waarbij je jezelf omhoog kan trekken. Deze is niet voor iedereen toegankelijk, maar een begeleider kan hier ook mee op om te helpen.

Extra faciliteiten

Er staan verschillende tafeltjes verdeeld in de speeltuin. Deze zones zijn gemakkelijk te herkennen door de andere vloerbekleding. Op drukke momenten kan het zijn dat je moeilijk een tafeltje vind waar je genoeg ruimte hebt voor met een rolwagen aan te zitten. Er staan automaten met drank en snacks, maar je kan ook eten uit de snackbar, met een beperkt aanbod, kopen.

Conclusie

Kidsvalley te Molenheide is een speeltuin waar we regelmatig een bezoekje aan brengen. Lars kan niet overal spelen, maar de speeltuin biedt genoeg mogelijkheden om Lars een leuke voormiddag te bezorgen. Het is er druk, maar door de grootte van de speeltuig Lars heeft er niet veel last van. Je kan niet vanaf je plaats de gehele speeltuin in het oog houden, dit kan misschien voor bepaalde gezinnen nadelig zijn.

Wie – Wat – Waar


Vakantiepark Molenheide
Molenheidestraat 7
3530 Houthalen-Helchteren

Tel.: +32 (0) 11 52 10 44
E-mail: info@molenheide.be

Website vakantiepark: http://www.molenheide.be/nl
Website Kidsvalley: http://www.molenheide.be/nl/dagattracties/speelparadijs

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Facebooktwitterlinkedinrss

Leave a reply

required

eight − 7 =