Toegankelijkheid

visuele beperking goed toegankelijk

auditieve beperking goed toegankelijk

rolstoelgebruikers goed toegankelijk

fysieke beperking goed toegankelijk

mentale beperking goed toegankelijk

epilepsie goed toegankelijk

Beschrijving


Saloon Rodeo is een western familierestaurant in Neerpelt. Het restaurant heeft een binnenspeeltuin waar volgens de site van Rodeo de kinderen uren plezier kunnen beleven. Dit was genoeg voor ons gezin om eens een kijkje te gaan nemen in het restaurant.Het viel ons onmiddellijk op dat deze uitbaters aan toegankelijkheid hebben gedacht voor rolstoel gebruikers. Ondanks de verschillende opstapjes kunnen rolstoelgebruikers zich volledig verplaatsen in dit restaurant. De schuine hellingen zijn meegenomen in het mooie concept van het restaurant. Ze  hebben rekening gehouden met de bewegingsvrijheid van een rolstoelgebruiker door de paden breed genoeg te laten bij het grootste gedeelte van de tafeltjes.Het restaurant heeft een toegankelijk toilet voorzien, maar dit is enkel bij de vrouwentoiletten.

In het speelgedeelte staat een springkasteel, maar deze is met momenten druk bezet. Net zoals ieder springkasteel, vraagt het wat stabiliteit van het kind voor hier in de drukte op te kunnen springen. Naast een groot klautergedeelte wat iets moeilijker toegankelijk is voor een kind met een beperking, is er een kleiner speelgedeelte waar dit kind alsnog plezier kan beleven tijdens het wachten op zijn maaltijd. Je vind er een speelhuisje voor op te klimmen met een glijbaan en er is tal van speelgoed voorzien. Ze kunnen er kleuren, televisie kijken of computerspelletjes spelen, …

Naast het goed toegankelijk restaurant en de speelvoorziening kunnen we ook stellen dat het personeel zeer kindvriendelijk is. De menukaart is zeer uitgebreid als je een liefhebber bent van amerikaans eten. De kinderen hebben het hier voor het kiezen, er zijn wel ruim 8 kindermenu’s voorzien. Hun ijsje mogen ze zelf kiezen op het moment dat ze het graag hebben. Het eten is zorgvuldig bereid en de bediening is zeer vlot.

Saloon Rodeo is al door meer gezinnen ontdekt, waardoor het wel belangrijk is om vooraf even te reserveren.

Conclusie


Als conclusie kunnen we stellen dat Saloon Rodeo naast een beter steak restaurant ook een zeer kindvriendelijk en toegankelijk restaurant is. Men kan er zich met de rolstoel verplaatsen, er is een toegankelijk toilet voorzien en ook kinderen met een beperking kunnen er spelen.

Ons oordeel


Voor Lars was het zeker geslaagd, hij heeft er zich geen moment verveelt. Vooral het springen op het springkasteel was zijn uitlaatklep voor die avond. Chloë koos meer voor het fijnere speelgoed dat er aanwezig was. Maar voor beiden was er ruim voldoende aanbod in het speelgedeelte.  Het hele gezin heeft er lekker gegeten en iedereen was ontspannen. Wij weten zeker dat we nog eens een keertje terug gaan naar Saloon Rodeo.

Wie – Wat – Waar

Je vindt Saloon Rodeo op de Hamonterweg 142 3910 Neerpelt.zoals we al eerder vermeldde in deze blog kan je het beste reserveren. Dit kan op het nummer :+32(0)11/80.66.80

Voor meer informatie en de menukaart kan je eens gaan kijken op hun site http://www.saloon-rodeo.be/

Wij wensen jullie alvast een prettige en toegankelijke avond  in Saloon Rodeo

Saloon Rodeo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Facebooktwitterlinkedinrss

Leave a reply

required

5 × five =