Doel

Het doel van deze blog is om de mogelijke daguitstappen en vakantieaccomodaties te beoordelen naar hun toegankelijkheid voor alle gezinnen. We zullen de focus leggen op het objectief beoordelen van de toegankelijkheid die de faciliteiten van gebouwen en/of terreinen bieden. Hierbij willen we een classificatie aanbieden om aan te tonen hoe toegankelijk een bepaalde uitstap is voor mensen met een beperking. Op deze manier kun je zeer eenvoudig nagaan welke daguitstappen geschikt zijn voor jouw gezin.

Onze eigen expertise ligt bij ons zoontje met een  meervoudige handicap: een hemiplegie ten nadele van links, epilepsie , CVI (= visuele problemen, zijn ogen zien maar de hersenen registreren niet goed wat hij ziet) en een ontwikkelingsachterstand. Een beschrijving van onze situatie kan je terugvinden onder de rubriek ‘Over ons’.
Voor het beoordelen van de andere mogelijke beperkingen, doen we beroep op kennissen met een specifieke beperking en de expertise van organistaties als Intro en de toegankelijkheidsbureau.

Er is bovendien voorzien in de mogelijkheid om je eigen beoordelingen in te sturen. We vragen wel om de structuur te respecteren, zodat we jouw inzendingen kunnen plaatsten op deze blog. Meer info hoe je zelf beoordelingen kunt uitwerken en indienen vind je op de pagina ‘Insturen’. Indien we onvoldoende informatie hebben of de beoordeling niet voldoet, kunnen we deze helaas niet publiceren.

Indien je meer hulp nodig hebt met hoe je de beoordelingen moet bekijken en lezen, kan je terecht bij de rubriek ‘Uitleg’.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Facebooktwitterlinkedinrss