Toegankelijkheid

beperkt toegankelijk visuele beperking

beperkt toegankelijk auditieve beperking

beperkt toegankelijk rolstoelgebruiker

goed toegankelijk fysieke beperking

goed toegankelijk mentale beperking

beperkt toegankelijk epilepsie

Beschrijving


Vandaag post ik over ons avontuur in de plaats waar sprookjes bestaan… De efteling natuurlijk. Dit pretpark is een droom voor vele kinderen, wij gingen na of het toegankelijk was.

Mijn eerste advies wat ik kan geven is ga naar http://www.efteling.com, hier krijg je heel veel informatie over de toegankelijkheid van het park. Dit is natuurlijk het eerste wat wij hebben gedaan toen we werden uitgenodigd door Mitch zijn werk om een familiedag te beleven in dit mooie park.

Bezoekers met een handicap zijn welkom in dit park, ze mogen gebruik maken van speciale voorzieningen. Er mogen 2 à 3 begeleiders samen met hun gebruik maken van die voorzieningen, afhankelijk over welke attractie er gesproken wordt.
Personen met een handicap krijgen 2 euro korting. Blinde geleide honden zijn er welkom en je kan er een rolstoel gratis uitlenen na reservering. Aangepaste toiletten zijn verspreid over het gehele park. Lees goed de voorwaarden na op deze link, zo ben je op de hoogte hoe je deze dingen moet regelen: http://www.efteling.com/NL/Park/Voorzieningen.html

Met een volledig overzicht welke attracties toegankelijk zijn, konden we onze dag goed van start gaan. Dit overzicht is een pdf file kan je downloaden op http://www.efteling.com/media/Pdf/toegankelijkheid%20en%20iconen%20per%20attractie%202013.pdf. Meer info over de toegankelijkheid in de efteling vind je op http://www.efteling.com/NL/attracties/Toegankelijkheidsinformatie.html.

Na een beetje surfen naar toegankelijkheid brak de ochtend aan dat we konden vertrekken naar de efteling. de Website is één, maar hoe gaat het er nu echt aan toe?
Wij hebben voor Lars geen speciale ingangen gebruikt, omdat hij het stukje bij de wachtrijen nog kan stappen. Wel hebben we rekening gehouden dat de wachttijden niet te lang zouden aanslepen, dan zou de drukte te moeilijk zijn voor Lars. De geschatte aantal minuten wachttijd staat altijd aan de ingang van een attractie op een elektronisch bord aangegeven. Door de pdf van de attracties bij de hand te houden, konden we niet voor verassingen komen te staan aan de ingangen en hebben we de geschikte attracties voor Lars gedaan.

We hebben de rolstoel ingangen gezien, ze staan ook met duidelijke aanknopingspunten aangeven op de PDF van de attracties. Bij bewegende attracties werd er na een kleine waarschuwing de attractie zelfs stilgezet. Zodat er iemand met een verminderde mobiliteit goed kon instappen. Personen met epilepsie moeten opletten bij de visuele attracties zoals bv: de Fata morgana, naast de aangegeven dingen op de PDF kom je er een aantal stroboscoop effecten tegen. Ze waren niet genoeg om een toeval bij Lars uit te lokken, maar zijn epilepsie is zo goed als onder controle door zijn medicatie.

De efteling is een zeer mooi, maar ook een zeer groot park waar je dus heel wat afstanden dient te bewandelen. Wij hadden de aangepaste buggy mee. Voor iemand met toegankelijksheidsproblemen is het onmogelijk om de efteling uit te wandelen.

Afbeelding de efteling

Conclusie


De efteling is zeker toegankelijk voor personen met een handicap, ga zeker de magie van de Efteling proeven want iedereen is er welkom. Je gaat mogelijk niet aan alle attracties kunnen deelnemen, maar er is genoeg aanbod voor iedereen.

Ons oordeel


We wouden graag al langer een keertje naar de Efteling gaan, de prijs in combinatie met Lars zijn draagkracht hield ons tegen. Omdat we werden uitgenodigd zijn we hier uiteraard op in gegaan, wetende dat we de groep niet aan zouden kunnen. De voormiddag hebben we de groep met de kleine kinderen in het gezin kunnen volgen, namiddag hebben we ons eigen ding gedaan. Lars en Chloë hebben geslapen, en aansluitend nog enkele attracties en vervolgens zijn we naar huis gegaan. Lars was op… Wij gaan ons volgend bezoekje nog een aantal jaartjes uitstellen. Maar de dag wanneer Lars wat meer met de drukte kan omgaan, wat meer uithoudingsvermogen heeft en meer attracties kan bezoeken staan wij zeker weer aan de deuren van dit mooie park.

Wie – Wat – WaarEfteling Park & Efteling Theater
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel

Telefoon / Fax
Vanuit Nederland: 0900 – 0161 (€ 0,15 p.m.)
Vanuit België (nederlandstalig): 0800-78993
Depuis la Belgique (francophone): 0800-78940
Fax: +31 (0)416 – 288 300
Dagelijks bereikbaar 9.00 – 21.00 uur

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Facebooktwitterlinkedinrss

Leave a reply

required

two × two =