Toegankelijkheid

beperkt toegankelijk visuele beperking

goed toegankelijk auditieve beperking

moeilijk toegankelijk rolstoelgebruiker

beperkt toegankelijk fysieke beperking

beperkt toegankelijk mentale beperking

beperkt toegankelijk epilepsie


Beschrijving

Groot speeltoestel
Binnenspeeltuin No-no’s land is een gezellige binnenspeeltuin met verschillende speelmogelijkheden. De speeltuin is verdeeld in een gedeelte voor kinderen van 1-4 jaar en in een gedeelte voor kinderenvanaf 4 jaar. Daarbuiten heeft No-no’s land ook andere speelmogelijkheden voorzien die je niet snel in een andere binnenspeeltuin tegenkomt. Er is een timmerhoek, een kleurhoek en een tv hoek. Er zijn tevens gezelschapsspellen, een springkasteel, steps en duwwagentjes voorzien.

afgebakend deel voor de kleinsten
In het gedeelte voor de kinderen van 1-4 jaar is er een klimgedeelte wat volledig  is afgewerkt met zachtmateriaal. De opstappen zijn laag waardoor deze ook te gebruiken zijn voor kinderen met mobiliteitsproblemen. De verlichting in dit gedeelte is voldoende waardoor de kleuren van het toestel duidelijk zichtbaar zijn zodat kinderen met een visuele problematiek het onderscheid kunnen maken tussen het speeltuig en de grond ernaast. De kinderen kunnen hier met grote blokken spelen en er is een ballenbad. In de hoger gelegen delen zijn er veiligheidsnetten voorzien.

hindernis speeltoestel voor de grootsten
Het gedeelte van 4-12 jaar is echter moeilijk toegankelijk voor een kind met een handicap. De doorgangen in het klimgedeelte zijn moeilijk, de opstappen zijn te hoog en de hindernissen vragen veel voor een kind. Het klimgedeelte was vrij donker waardoor een kind met visuele problemen het nog moeilijker heeft om hierin te spelen. Heel bovenaan dit klimgedeelte was er een zwaailamp die een vuurtoren nabootste aanwezig, waardoor kinderen met epilepsie dit gedeelte best vermijden. Deze lamp heeft geen storend effect onderaan het klimgedeelte. De glijbanen die voorzien zijn voor de kinderen van 4-12 jaar gaan vrij snel.

De timmer- kleur en tv hoek zijn rolstoeltoegankelijk. Er is daarentegen geen rolstoeltoegankelijk toilet voorzien.

Conclusie


No-no’s land is een gezellige speeltuin met een  ruim aanbod aan speelmogelijkheden.  Een  kind met een handicap kan in no-no’s land spelen, maar er dient rekening gehouden te worden dat dit kind niet in de volledige speeltuin zal kunnen spelen  en er geen toilet is voorzien voor rolstoelgebruikers.

Ons oordeel


Lars heeft een zeer leuke voormiddag gehad in No-no’s land, het was voor hem nog geen probleem dat hij als 5 jarige in het gedeelte van 1-4jaar heeft gespeeld. Het springkasteel was zeker een favoriet van Lars, hier heeft hij het grootste gedeelte van de voormiddag gespeeld. In het stuk van 4-12 jaar heeft Lars enkel met begeleiding kunnen spelen. Door de verschillende hoeken en speelmaterialen zoals de duwwagentjes bracht deze binnenspeeltuin alsnog voldoende uitdaging voor Lars. Wij hebben een zeer tof moment beleefd, maar ik denk niet dat we nog opnieuw een bezoekje aan No-no’s land zullen brengen. We kennen andere en meer toegankelijkere binnenspeeltuinen waar we dan sneller voor zullen kiezen dan een voormiddag No-no’s land.

Wie – Wat – Waar


Binnenspeeltuin No-no’s Land
Irislaan 7
5595 EH Leende
Tel.: 040-2300913
E-mail: nonosland@hetnet.nl

http://www.nonosland.nl/

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Facebooktwitterlinkedinrss

Leave a reply

required

four × five =