Over ons

Ik ben Anne-Lore Commers, mama van Lars en Chloë en getrouwd met Mitch Vanhelden. Lars is op dit moment 5 jaar, Chloë 2,5 jaar.

Lars heeft een hersenbloeding gehad toen ik 34 weken zwanger was. Deze hersenbloeding heeft een aantal gevolgen  met zich mee gebracht voor Lars. Hij heeft een halfzijdige verlamming, hierdoor kan hij zijn linker handje niet goed gebruiken en kan hij niet goed stappen zonder rijglaarsjes. Hij heeft  CVI, dit is een visuele beperking waardoor zijn hersenen niet goed registreren wat hij ziet. Verder heeft hij epilepsie, kan hij niet goed tegen drukte en hij heeft een ontwikkelingsachterstand. De beperkingen van Lars houden ons niet tegen om toffe dingen te gaan doen met ons gezin, maar we moeten wel rekening houden met de uitstappen die we kiezen. Om Lars zijn motoriek op een toffe manier te oefenen gaan wij regelmatig naar speeltuinen, maar naast speeltuinen hebben we nog leuke uitstappen die jullie kunnen ontdekken op onze blog.

Als mama kan ik me een ervaringsdeskundige noemen, maar ook op professioneel vlak ben bezig met het thema ‘handicap’ en ‘beperking’. Op 20 jarige leeftijd startte ik als opvoedster in stichting Pergamijn. Dit is een voorziening voor volwassenen met een handicap. Na 6 jaar in de zorg te werken ben ik op zoek gegaan naar regelmatige uren en heb ik een job gevonden bij  KVG Limburg. Wetgeving, beroepsdossiers en advies zijn woorden die ik dagelijks gebruik in mijn job. Omdat mijn job mijn passie is ga ik verder dan mijn ‘hokje’ van de sociale dienst. Ik denk mee aan een programma binnen KVG gericht  voor jonge gezinnen en aan het programma van de infoavonden wat Gezin en Handicap in Limburg organiseert. Op deze infoavonden kan je me enkele keren per jaar horen spreken over thema’s waar ik dagelijks mee werk.

Mijn passie gaat nog verder. In mijn vrije tijd ben ik actief lid van de oudervereniging, van het bestuur van KVG Dilsen-Stokkem en binnenkort van de gehandicaptenraad van Dilsen-Stokkem.

Door mijn actief leven krijg ik dagelijks mooie ervaringen die ik  zeer graag  wil delen met anderen. Wat kan dan mooier zijn om te starten met de ervaringen van ons gezin?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Facebooktwitterlinkedinrss